woensdag 26 maart 2014

Dag 10: Rocroi - Aubigny les pothees ( 22 km. )

Op de kop 22 kilometer, dat was de afstand voor vandaag.
Het had deze morgen weer flink gevroren maar
gedurende de dag was het schitterend weer, dus weer een ganse dag in t-shirt kunnen lopen. Morgen moet ik zeker m'n zonnehoedje opzetten want m'n knikker is al ferm aangebrand.
Toen we zo na een elftal km. halt hielden om een stukje te eten, op een bankje aan een woning, werden we door een oud vrouwtje binnen gevraagd voor een kop koffie mét koekjes. Het is onvoorstelbaar hoe vriendelijk de mensen hier allemaal zijn. De streek is hier heel dun bevolkt en de meesten zijn blij dat er iemand voorbij komt waarmee ze even een praatje kunnen slaan.
Ik vind het allemaal heel ontroerend.
We stappen nog altijd met een groepje van vijf: twee belgen en drie nederlanders, en er wordt nogal wat afgelachen hoor!
Qua overnachting is ook nu alles weer prima in orde: nette kamer, douche of ligbad, avondeten en ontbijt,... De kledij wordt gewassen en gedroogd, en dat alles voor 30 euro. Zolang het tijdens de nacht zo hard blijft vriezen blijft de tent dus nog even in de rugzak.
Voor de foto's moeten jullie nog even geduld hebben want dat is nogal lastig om te versturen met een telefoon. Ik zal wel proberen om er vanaf nu één of twee per dag op de blog te plaatsen.
Tot morgen met meer nieuws.