dinsdag 25 maart 2014

Dag 9: Olloy - Rocroi ( 26,4 km. )

Toen we deze morgen wakker werden, zo rond 06.45 uur, was de zon reeds volop van de partij.
Het was nochtans een ijskoude nacht geweest want er lag zelfs een flinke ijslaag op de plassen.
Na het ontbijt (koffie, frans brood, croissant, fruitsap, choco, smeerkaas ) zijn we eerst nog eens langs de bakker geweest voor het proviand van vandaag, en nadien waren we vertrokken. Het was wel nog wat aan de frisse kant, maar ik besloot toch om onmiddellijk in t-shirt te vertrekken. Na een km. of twee flink doorstappen krijg je het vanzelf wel warm.
De route dook vrijwel direct het bos in en dat zou zo voor praktisch de hele verdere dag zo blijven.
Qua schoonheid heeft deze dag de vorige mooiste van de eerste plaats verdrongen. Op het punt van zwaarte staat deze route wat mij betreft ook voorlopig op een onbetwiste eerste plaats.
Op sommige stukken ging de gemiddelde snelheid een ferm pak omlaag doordat het er zo extreem vettig bijlag. Op andere stukken was het letterlijk klauteren om vooruit te komen. De hiking poles hebben dan ook al meer dan hun nut bewezen.
Het moet zo rond 16.00 uur zijn geweest wanneer we Rocroi eindelijk binnenliepen.
Nog gauw de mondvoorraad voor morgen opgedaan en nadien recht naar onze eindbestemming. Deze keer slapen we in een chambre d'hôte compleet met driegangenmenu vanavond, flesje wijn en ontbijt voor morgenvroeg.
We logeren hier bij een superlieve  mevrouw die werkelijk alles doet om het naar onze zin te maken.
Zij heeft drie kamers ter beschikking die allemaal voorzien zijn van douche en toilet.
Er valt nog zoveel te vertellen maar het is ondertussen al bijna 22.30 uur en ik val om van de slaap. Morgen gaat het naar het schijnt praktisch gans de weg bergafwaarts en is de af te leggen afstand hooguit 22 km. We doen ons best om dan een meer uitgebreid verslag te brengen.
Sloppel en tot morgen.