maandag 7 april 2014

Dag 22: Marolles les bailly - Avirey Lingey ( 27,5 km.)

De burgemeester is er dan gisteravond toch nog doorgekomen zo rond 18.30 uur. Zij heeft zich wel duizend keer verontschuldigd voor het lange wachten. Al bij al een heel lief mens. Wel een gek zicht zoals ze daar stond met haar botten vol koeiestr...
Zij vond het heel jammer dat haar dorp geen voorziening had voor pelgrims maar ik mocht dus zonder problemen m'n tent achter het gemeentehuis opzetten. Zij liet ook de achteruitgang van de bijhorende feestzaal open voor het geval ik naar het toilet wou of water nodig had. Ik heb prima geslapen en stond deze ochtend fris en monter op, in tegenstelling tot de vorige ochtend. Ik had bij mijn vertrek nog helemaal geen honger, ik had enkel nog wat oud brood en een stukje worst, en ik kon pas na dik 10 km. inkopen doen in Bar sur Seine. Daar was gelukkig ook een intermarche waar ik me weer voor een paar dagen kon bevoorraden. Met een rugzak die nadien weer een pak zwaarder woog stapten we verder tot zo rond de middag en toen was het alweer tijd voor de lunch. Tijdens het eten maakte ik me de bedenking dat ik tot nu toe wel al héél veel geluk heb gehad met het weer. Het lijkt wel hoogzomer hier. Als je dat vergelijkt met verleden jaar!
Het landschap is de laatste twee dagen flink veranderd: van vlak als een biljartlaken naar flink heuvelachtig, dat heb ik vandaag enkele keren aan den lijve mogen ondervinden .....
Ik ben nu toegekomen in dit dorpje met de onmogelijke naam. Ik volgde het bordje naar een chambre d'hote, maar ik was nog niet aan de voordeur als een oude vrouw me vriendelijk meedeelde dat er jammer genoeg geen plaats meer was. Ik geloof er geen fluit van maar enfin soit.
Op zoek dan maar naar de burgemeester. Ik vroeg de weg aan een dame en legde haar mijn probleem uit. Die gaf me de raad om aan te kloppen bij haar buurman, de premier adjoint ( of zoiets ) van de burgemeester. Ik vermoed dat het een soort van eerste schepen is. Die meneer, blijkbaar ook een welgesteld  champagneboer, dikke Range voor de deur, kast van een huis, aanhoorde mijn probleem ( alhoewel, probleem...) en toen ik hem vroeg om in de feestzaal te mogen slapen vond hij dat prima. Tenzij ik verkoos om in het bijgebouw van zijn arbeiders te slapen. Inclusief douche, bed, kookvuur en noem maar op. Ge moogt drie keer raden wat ik gekozen heb.
A demain les copins et copinnes .