maandag 14 april 2014

Dag 29: Charpuis - St. Reverien ( 26 km. )

Heerlijk geslapen, een lekker ontbijt, en we kunnen weer stappen in deze wondermooie streek. Ik at voor de eerste keer confituur gemaakt van paardebloemen, en geloof het of niet, het smaakte geweldig. Er waren nog meer soorten, allemaal gemaakt van bloemen, en ze smaakten stuk voor stuk heel lekker.
Gisterenavond was het trouwens ook dik in orde, een omelet met door de gastheer zelf geplukte champignons. Hij toonde mij met beide handen het formaat van de champignons, wat me deed vermoeden dat hij er eerst de kabouters moest uit wegjagen vooraleer hij ze kon plukken.
Ook vandaag was het weer stralend weer, lekker fris in de voormiddag maar zo tegen de middag werd het toch weer heel warm zodat het tempo noodgedwongen omlaag moest. Onderweg terug boodschappen gedaan, dus we kunnen weer voor een paar dagen verder. De laatste kilometers stapte ik in het gezelschap van Peter, een Nederlander. We slapen vandaag in een lokaal dat ter beschikking is gesteld door de gemeente St. Reverien. Hier trof ik ook Mark, een Duitser die ik nog zag in Vezelay en er een dag vóór me is vertrokken. Hij stapt dus maar een beperkt aantal kilometers per dag.
In het zaaltje staan verschillende conserven ter beschikking met de (winkel)prijs erop. Je betaalt gewoon wat je neemt.
Ik heb een blik ravioli samengekapt met een blik spaghetti, en daarbij de overschot van m'n gehakt van deze middag opgebakken en eens flink het buikje rond gezet. Het was eens nodig, want ik had de kans om me gisteren te wegen en ik ben sedert m'n vertrek al 7 kilo afgevallen.....
Een drietal kilometer vóór de aankomsplaats werd ik door een heel vriendelijke dame uit Brugge die hier een vakantiewoning heeft uitgenodigd om iets te drinken. Een goeie Duvel! Dat hij smaakte hoef ik er vast niet bij te zeggen.