dinsdag 8 april 2014

Dag 23: Avirey Lingey - Melisey ( 28,6 km. )

Vertrokken deze morgen onder een stralende zon, die jammer genoeg al na een half uurtje wegdook achter een dik wolkendek. De wind wakkerde flink aan en maakte dat het in een mum van tijd ijzig aanvoelde. Ik moest noodgedwongen mijn jas aantrekken, en dat wil al wat zeggen want vooraleer ik een jas aantrek loopt een ander gewoonlijk al rond met een konijnenvellen frak.
Ik zit hier nu echt wel in het hol van pluto: ik kwam vandaag amper tien auto's tegen en het is sedert Bar sur Seine geleden dat ik nog een bakker, kruidenier of wat dan ook tegenkwam. Gelukkig had ik mij voldoende bevoorraad  in Bar s s of ik had mij al van pure noodzaak links of rechts een kieken moeten vangen! ( een koe is teveel gewicht om mee te slepen ) Vanaf hier zit ik nog 10 km van Tonnere en daar zou ik terug aan eten geraken. Niets te vroeg zou ik zeggen want ik ben daarnet met nog goesting gestopt met eten om nog iets over te hebben voor morgenvroeg. En ik die zo graag eet!
Ik heb trouwens de indruk dat de kilokes er de voorbije weken al flink zijn afgevallen. Ik heb me vandaag tijdens een pauze zelfs een broeksriem gefabriceerd want m'n broek dreigde op m'n enkels te vallen. Bij m'n vertrek thuis dacht ik nog: bwa, mijn riem laat ik thuis, die heb ik toch niet nodig, maar ge ziet het hé.
Het koolzaad doet het landschap hier prachtig kleuren én geuren. Soms is het net of er rondom mij, zover ik kan zien, geen andere kleur te bespeuren valt. Dat zijn toch allemaal van die zaken die je mankeert als je hier met de auto voorbij sjoert.
Bij m'n aankomst hier in het dorp ben ik naar goede gewoonte van de voorbije dagen direct op zoek gegaan naar de burgemeester. De eerste die ik aansprak had ik al prijs: "ah, c'est moi". Terug een landbouwer en hij bood mij tot m'n grote vreugde een huisje aan naast het gemeentehuis. Geen bed ( geen probleem, ik slaap wel op m'n matje ) maar wel een douche met warm water en gelukkig ook verwarming. Meer moet dat niet zijn!
Het is ondertussen al bijna 20.30 uur. Ik ga er nog eentje paffen en nadien kruipt ik in mijn keef. Sloppel en tot demain hé mannekes.