dinsdag 17 augustus 2010

De voorbije dagen

Nadat we op zondag met K. naar de hondenschool gingen, is er die dag niet zoveel meer gebeurd. Het werd een luie regenachtige zondagnamiddag.
Op maandag gingen de hemelsluizen pas goed open! Het gewone vertrekuur werd verlegd naar 21.30 uur, in de hoop dat het zou ophouden met regenen...niet dus. Dan maar de regenbroek en goretex aangetrokken en op stap voor 10 kilometer. De regenbroek is bij deze goedgekeurd. Bij onze thuiskomst een kletsnatte K. in bad gezet en proper gespoten met de douchekop.
Dinsdagavond nog steeds hetzelfde rotweer, wel minder intense regen. In plaats daarvan viel er een constante miezerige motregen. Dat betekent dat je zonder regenjas doornat wordt en mét doornat van het zweet. Wat er ook wordt beweerd van Goretex: het houdt inderdaad de regen tegen, maar dat het zweet wordt afgevoerd mag je met de nodige korreltjes zout nemen!
De wandeling zelf viel me, achteraf bekeken, een beetje tegen: ik heb er niet zoals anders echt van genoten, sommige stukken ervan kan ik mij zelfs niet goed herinneren...
Geen goed gevoel aan de voeten: ik heb altijd het gevoel dat ze net iets te veel bewegen in de schoenen. Misschien loop ik er te veel op te letten?
En tenslotte weer die stomme knie: ik heb bijna gans de weg met pijn gelopen. Als er tegen deze winter nog geen beterschap in zit zal ik daar toch nog eens moeten laten naar kijken vrees ik, in de hoop dat er iets kan aan worden gedaan....