dinsdag 1 april 2014

Dag 16: Trepail - Chalon en Champagne ( 29,7 km. )

Het was deze nacht heerlijk slapen in het tentje, hoewel ik toch een beetje de warmte miste van Kenzo die anders zo dicht tegen me aan ligt gedrukt ... Zo rond een uur of vier deze morgen werd het een pak kouder en heb ik een extra t-shirt aangetrokken.
Het ontbijt heb ik beperkt tot een banaan, en na een paar km. ben ik bij een bakker binnengesprongen voor twee croissants, ik kreeg er van de bakkerin een gratis kopje koffie bij.
De rest van de dag verliep vrij saai, temeer omdat ik een ganse tijd op een aardeweg liep tussen een drukke weg en de velden. Gelukkig kon ik de laatste 12 km. terug naast het kanaal lopen.
Het was weer flink warm vandaag, zodanig warm dat ik m'n voeten even liet afkoelen in het kanaal.
En dan naderde ik Chalon. Ik werd nog maar eens aangesproken door een dame die me op een kwartier tijd gans haar leven vertelde. Zij had tijdens  haar beroepsleven Franse les gegeven in Afrika, 7 jaar in Zweden gewoond, en uiteindelijk terug in Frankrijk beland waar ze nog een aantal jaren had les gegeven. Zij gaf me de gouden tip om in Chalon naar de kerk van notre dame te gaan waar er zeker voor mij voor een slaapplaats zou worden gezorgd. En inderdaad, ik slaap deze nacht in een prachtige 17de eeuwse woning van een gepensioneerd echtpaar. Mijnheer was specialist neus, keel en oren, maar springt momenteel z'n vroegere collega nog bij omdat die ziek is.
Hij en z'n vrouw hebben een aantal jaren geleden ook de camino gelopen op twee en een halve maand. Van zodra de zieke collega terug een beetje op z'n plooi is vertrekken ze nog eens naar Rome, ook te voet uiteraard.
Morgen doe ik het een beetje kalmer aan want het voetje staat nog steeds veel te dik.
Sloppel, ze zullen me weer niet moeten wiegen!