woensdag 9 april 2014

Dag 24: Melisey - Fresnes ( 26,3 km. )

Voila, we zijn vandaag de Bourgogne binnenstapt.
Deze morgen bij mijn vertrek heb ik wel eerst nog eens flink mijn hoofd gestoten tegen de deurlijst van het huisje waarin ik sliep, het was lang geleden dat ik dat nog voorhad ....
Ik heb me eventjes kwaad gemaakt, maar het hielp niet. Na dit toch wel pijnlijk intermezzo ging het richting Tonnere waar ik op de middag toekwam, en waar ik eerst een pastaschoteltje heb gegeten. Met kip, althans zo stond er op de kaart, maar ik moest er goed naar zoeken. Maar het smaakte, en het is dat wat telt.
Vervolgens inkopen gedaan in een grootwarenhuis, dus we kunnen weer voor een paar dagen verder.
Het was een bijna wolkenloze dag vandaag en best warm. Nu echter begint het al goed af te koelen.
Ik ga hier dan ook niet te lang meer verder zeveren en mijn tentje rechtzetten. Er is hier namelijk in dit wondermooie en o zo rustig dorpje geen enkele slaapgelegenheid. De burgemeester was niet thuis en ik praatte via de parlafoon met zijn vrouw. Zij stelde me voor om in de lavoir van het dorp te slapen, dat is zo'n soort van overdekte wasmachine, maar dan zonder wasmachine. Anders gezegd: binnenin het gebouwd loopt een riviertje doorheen een betonnen bak waarin vroeger de dorpelingen de was kwamen doen. Ik ben er eens gaan kijken maar ga zoals gezegd toch m'n tent maar opzetten. Ik heb hiervoor een mooi vlak gazonnetje onder een treurwilg en naast een vijver, een mooiere privécamping is haast niet te vinden.
Ik ben er nog altijd niet uit hoe ik vanaf Vezelay ga stappen, via Le Puy of direct via de Via Limovicensis.
Iemand suggesties?