zondag 13 april 2014

Dag 27: Vezelay - Charpuis ( 30,3 km. )

We hebben een nieuwe winnaar vandaag. Deze etappe was werkelijk de top. Ik kan me haast niet voorstellen dat er nóg mooiere kunnen volgen. Het was ook één van de lastigste etappes, maar daarvan zullen er nóg zwaardere volgen, daar ben ik vrij zeker van.
Het was al bijna 10.30 uur toen ik uiteindelijk op stap ging en het werd 19.30 uur op de plaats van bestemming, één héél mooi gerenoveerde oude boerderij van een gepensioneerd echtpaar dat afwisselend verblijft in Parijs en hier in de Morvan.
Want zo om de drie weken beginnen ze ofwel naar de stilte van hier, of de drukte van Parijs te verlangen. Gemakkelijk, als je maar te kiezen hebt.
Ik zou hier ook kunnen wennen....
Nog een woordje over de benediction van deze morgen in de kathedraal. Deze volgde dus direct ná de laudes. In feite is dat een compleet gezongen mis.
De nonnen en paters, allen in hun lange witte gewaden zitten net voor de dienst in het midden op een piepklein bankje neer. Hun gezangen zijn echt wel mooi en zonder enige vorm van instrumentale begeleiding. Ná de Laudes volgde dan de gemeenschappelijke zegening van de aanwezige pelgrims.
Het verslagen is er wat later dan gewoonlijk gekomen omdat het gisterenavond veel te laat werd. Ik hoop er deze avond wat meer werk te kunnen van maken.