donderdag 10 april 2014

Dag 25: Fresnes - Joux la ville ( 22,7 km )

Het is hier de afgelopen nacht zo tegen het aanbreken van de dag nog eens flink gaan vriezen. Het gras zag alleszins spierwit toen ik wakker werd. Dus veel overschot had ik deze nacht niet.
Gisteravond, juist nadat ik mijn vorig verslag had gepost, viel mij nog een aangename verrassing te beurt. Ik wou net mijn tent opzetten toen ik werd aangesproken door twee jonge gasten. Ze vroegen mij of ik niets nodig had, en of ik soms geen zin had om bij hen thuis iets te komen eten. Ik zei hen dat ik hen daar niet wou mee lastig vallen, en dat hun ouders het waarschijnlijk maar vreemd zouden vinden als ze daar met mij zouden binnen vallen.
Ze wuifden mijn argumenten echter weg en vroegen me hoelang werk ik nog had om me te installeren. Ze zouden binnen een kwartiertje terug komen. En inderdaad, daar stonden ze weer. Ik werd door hun ouders vriendelijk verzocht om mee aan tafel te schuiven. Uit beleefdheid kun je zo'n uitnodiging natuurlijk niet weigeren. Kortom, ik beleefde een gezellige avond en heb lekker gegeten. Maar daar bleef het niet bij. Ik mocht de volgende ochtend zeker niet vertrekken vooraleer ik bij hen was gaan ontbijten. Van gastvrijheid gesproken .....Soms vrees ik een beetje dat mijn wekker gaat aflopen en dat ik naar mijn werk moet vertrekken. Het is allemaal zó onwezenlijk dat ik denk te dromen. Dat alles maakte dat ik wat later op pad ging dan normaal en tegen de middag was ik nog maar 10 km. ver en scheen de zon al ongemeen hard. De rest van de dag was dan ook echt puffen en blazen. Het werd zó warm dat ik na de middag anderhalf uur in de schaduw ben gaan zitten en een dutje deed.
Mijn einddoel voor vandaag was Joux la ville. Ik kon daar echter niemand te pakken krijgen die me qua slaapgelegenheid kon verder helpen, tot ik zelf werd aangesproken door een vrouw die administratief werk doet op het gemeentehuis verderop in Precy le sec. Zij stelde me slaapgelegenheid voor in het gemeentehuis daar en gezien mijn afgepeigerde toestand heb ik dat maar aanvaard. De vier kilometers extra zou ik er morgen dan maar bijnemen, tenminste, dat dacht ik, want Precy ligt 4 km. dichter bij Vezelay dan Joux. Dus moet ik morgen eerst terug naar Joux, vervolgens terug naar hier in Precy en zo verder richting Vezelay. Eerlijk is eerlijk, ik heb gezworen om elke centimeter van de weg te voet af te leggen dus keren we maar een eindje terug. Die vier km. extra zullen het hem ook niet maken zeker?