donderdag 5 augustus 2010

Stappen in de regen

Woensdagavond om 20.00 uur thuis vertrokken voor de dagelijkse wandeling met mijn Border Collie ( zijn naam is K. ). Het was niet echt koud en ik twijfelde nog een beetje of ik mijn regenjas zou meenemen. Er viel af en toe een druppeltje en ik deed hem toch maar aan. Na een kwartuurtje stappen deed ik de jas alweer uit want het was echt wel te warm, ik had al spijt dat ik hem had meegenomen. Even later liepen we de dijk op richting Vlassenbroek en begon het opnieuw te druppelen om vervolgens over te gaan in een fikse regenbui die ons de rest van de tocht gezelschap hield. Deze keer ging de regenjas met veel plezier terug aan!
De oortjes van de Ipod ingestoken, muziek van Pink Floyd, kap over het hoofd en stappen maar. Ik genoot ervan met volle teugen. Ook K. scheen zich niet aan de plensbui te storen en liep vrolijk de dijk op en af, niettegenstaande hij in een mum van tijd kleddernat was. Toen wij in Vlassenbroek aankwamen brak in het oosten de zon eventjes door de wolken. De Schelde leek plots op een gouden stroom en het landschap baadde eventjes in prachtige dieprode kleuren.
Op het terras van 't Ateljeeken zaten een vijftiental fietsers te schuilen onder een grote paraplu.
Mijn stapschoenen deden het prima, ik heb nog steeds geen last van blaren en ik heb het gevoel dat ze stilletjesaan perfect aan mijn voeten beginnen te passen.
Ik kijk al uit naar de tocht van deze avond ( K. waarschijnlijk ook )