zaterdag 12 april 2014

Dag 27: rustdag in Vezelay.

Nog vlug een paar woordjes over vandaag. Het is al bij al nog een drukke dag geworden. Deze morgen heb ik wat rondgekuierd en vooral fotos genomen van de kathedraal vanuit alle mogelijke perspectieven. Ook de omgeving is wel de moeite waard. Er staan hier gigantische blauwe regens die gans de straat onderdompelen in een bedwelmend parfum. Ze moeten wel heel oud zijn want in zulk formaat zag ik ze nooit eerder.
Omtrent mijn route is de beslissing dan uiteindelijk toch gevallen. Het wordt de Via Lemovicensis omdat die net iets minder zwaar schijnt te zijn dan de Podiensis en omdat het op die laatste ook vrij druk schijnt te zijn, althans zo werd me hier verteld. Met de warmte van de laatste tijd wil ik nu ook niet het uiterste vragen van mijn lichaam. Ik moet er tenslotte voor zorgen dat mijn knie en rug me tijdens het verder verloop van de tocht niet in de steek laten.
Morgenvroeg om 8.00 uur ga ik eerst naar de laudes in de kathedraal, gevolgd door een benification des pelerins. Ik ben er echt benieuwd naar. Naar wat ik er al van heb gelezen schijnt het een indrukwekkende ervaring te worden.
Voor de rest heb ik me vandaag vooral bezig gehouden met het bekijken van de toekomstige etappes. Het ziet er goed uit. Onder de middag nog een uurtje ingedut. Ik ben er weer helemaal klaar voor.