maandag 4 juni 2012

Verslag wandeling zondag.

De wekker rinkelde om 06.45 uur, en het eerste geluid dat ik hoorde was dat van vallende regendruppels...
Dat in combinatie met het warme bedje werkte niet direct bevorderlijk om op te staan, maar na vijf minuutjes stond ik toch al beneden.
Tegen dat mijn route was ingeladen in de gps, mijn boterhammen gesmeerd en de rugzak gepakt, was mijn chauffeur ook al klaar om mij naar mijn startplaats te brengen.
Kenzo zat ondertussen al vertrekkensklaar aan de voordeur.
Tijdens de rit naar Asse hield het op met stelletjes regenen en kwam het water echt met bakken naar beneden.
" Ben je zeker dat je met zo'n weer gaat stappen? "
" Natuurlijk, een prima gelegenheid om na te gaan wat er allemaal kan verkeerd gaan. "
Een diepe zucht naast mij...
Even later zijn we vertrokken, Kenzo en ik, allebei mét rugzak, en ik met poncho over m'n T-shirt. Ik zou het al stappend wel warm krijgen. Dat was ook zo, maar niet voor mijn handen en blote onderarmen, die leken door de ijskoude regen wel te bevriezen, dus na een tijdje toch maar mijn windstopper aangetrokken.
Ik denk dat ik me toch nog een lichter model zal aanschaffen want deze is echt wel té warm. Ook een paar getten staat nog op mijn lijst met aan te kopen materiaal: de poncho houdt wel mijn bovenlijf droog, vanaf mijn knieën wordt alles echter kletsnat. Mijn broekspijpen geraken doorweekt, die op hun beurt mijn kousen natmaken, met natte voeten als uiteindelijk resultaat. Getten dus, wéér extra gewicht ...
Niettegenstaande de regen hebben we toch weer met volle teugen genoten.
Stappen in de modder gaat een pak minder snel dan op een droge ondergrond, zeker als daardoor alles spekglad wordt. Mijn twijfels omtrent het al dan niet meenemen van een wandelstok zijn daarmee ook van de baan.