donderdag 15 mei 2014

Dag 60: La Reole - Bazas ( 29,2 km. )

Mijn wekker liep af om 6.00 uur deze morgen. Het beloofde een heel warme dag te worden en de etappe van bijna 30 km. ging hoofdzakelijk over asfalt. Ik wou dus vroeg genoeg vertrekken om een groot deel van de kilometers in de koelte te kunnen stappen. Gelukkig maar want het werd inderdaad héél warm, tegen de 30 graden aan denk ik. Het valt mij op dat ik door mijn gewichtsverlies  veel minder transpireer, hoewel, toen ik hier in Bazas het toeristisch bureau binnenstapte gutste het zweet toch nog in beekjes van mijn gezicht.
Ik slaap hier in een oud schoolgebouw, heel gezellig met een mooie tuin. Jean-Pierre is hier ook. Hij vertrok een dag voor mij uit Pellegrue. Verder is hier ook nog een Nederlandse uit Enkhuizen, de eerste Nederlandse die ik tegenkom die ook een beetje deftig Frans praat. Zij heeft in haar jonge jaren als au-pair gewerkt in Parijs, vandaar.
De eerste 15 km. gingen vanmorgen héél vlot, vrijwel pijnloos, maar nadien begon ik toch weer last te krijgen. De warmte zal er ook wel voor iets tussen zitten, en vooral het warme asfalt.
Ik ben voor alle zekerheid nog maar eens bij een apotheker binnengestapt en het medicament Feldene gekocht. Dat is een zware ontstekingsremmer. Kon ik toch niet meer op die naam komen zeker toen ik daar binnen stond. Ik wist dat het met de letter f begon, dat je er maar één mag van nemen per dag, maar de naam die ontsnapte mij. Maar ik ben er uiteindelijk toch nog aangeraakt. De apotheker vond het allemaal héél grappig, zeker toen ik de naam Flavignac vernoemde . achteraf besefte ik dat dit de naam was van een dorp waar ik enkele weken geleden voorbij kwam. Morgen een  korte etappe van amper 20 km. Ik nader stilaan de dennebossen van de Landes.