maandag 25 februari 2013

Resultaat van de scan

Verleden week donderdag had ik opnieuw een afspraak met de chirurg in het AZ Sint-Lucas te Gent.
Het resultaat van de scan kon niet beter zijn: alles leek prima op de beelden, volgens de chirurg toch, want zelf kon ik er niet veel van maken.
Goed nieuws dus, maare, hoe zit het dan met die pijn dokter?
De plaats en grootte van de hernia, de intensiteit waamee de zenuwen gekneld hebben gezeten, de vernauwing van het zenuwkanaal door de operatie, ....het zijn allemaal factoren die ervoor zorgen dat het herstel langer duurt dan bij "een gewoon geval"
Wil dat dan zeggen dat ik met die pijn ga blijven lopen?
Nee, gelukkig niet (volgens de chirurg)
Er werd nieuwe medicatie voorgeschreven, samen met een afspraak voor drie infiltraties in m'n rug, de eerste keer is voor nu woensdag.
En wat als, ondanks tijd, medicatie en inspuitingen de pijn toch blijft? Dat zou zeer uitzonderlijk zijn, maar dan kan op de plaats waar de hernia zat nog altijd een verwijding van het zenuwkanaal gemaakt worden door tussen de twee wervels een soort van conische contructie te vijzen...Maar dat is dus zeker nog niet aan de orde.
De nieuwe medicatie schijnt wel te helpen, ze zorgt er zelfs voor dat ik al min of meer van een deftige nachtrust kan genieten. Ik wordt nu nog gemiddeld drie keer per nacht wakker maar kan al terug verder slapen na een half uurtje. Dat is al een hele vooruitgang.
De pijn is er nog wel, maar véél minder intens. Dat werd trouwens meer dan tijd!
Het lezen van de bijsluiter van die nieuwe medicatie is ook al geen aanrader, ten eerste omdat de indruk wordt gewekt wéér aan een nieuwe bril toe te zijn, en ten tweede, en vooral, je wordt er echt niet vrolijk van als je leest wat er allemaal kan fout lopen als je zelfs nog maar naar die pilletjes kijkt! Ik vraag me echt af hoe de producent ze verkocht krijgt, en als patiënt moet je een kamikazepiloot zijn om ze te nemen. Maar zonder gekheid, ze werken.