zaterdag 29 maart 2014

Dag 13: Chateau porcien - Bazancourt ( 23,5 km. )

Het wordt eentonig om te vertellen, we vertrokken voor de zoveelste dag op rij onder een stralende zon maar daar is zeker niets verkeerd mee.
's Morgens eerst naar de bakker, koffiekoeken gekocht, het is voor iedereen weekend hé. Daarna in een bar tabac binnengewipt voor een tas lekkere koffie.
Het werd uiteindelijk 9.30 uur toen we van start gingen. Wanneer we het dorp verlieten ging het voor ongeveer een kilometer door het veld, gevolgd door een eentonig stuk van 3 à 4 kilometer langs een departemental. Op het einde daarvan werden we nog maar eens in een woning binnengeroepen voor een tas koffie met koekjes. De mensen dragen de pelgrims hier wel een heel warm hart toe.
Nadien volgde een schijnbaar oneindig maar o zo mooi  stuk door de gigantische velden, constant lichtjes bergop en bergaf. De leeuweriken kwetterden ondertussen dat het een lieve lust was.
Rond 13.00 uur werd er op de trappen van een kerk halt gehouden voor de middagpicknik en een kort dutje in het zonnetje.
Daarna was het nog slechts een kleine 8 km. meer tot de eindbestemming van vandaag.
Normaal gezien kunnen ook hier de pelgrims terecht in de gemeentelijke opvang voor pelgrims, maar daar vinden nu juist dit weekeinde een soort van activiteiten plaats. Daarom zitten we nu in een hotelletje, gelukkig ook aan speciaal tarief.
Er is ook een beetje minder goed nieuws, meer bepaald van mijn linker voet. De bovenkant ervan, de wreef dus, staat gezwollen en ziet rood. Ik vrees dus een beetje voor een ontsteking. Ik heb er deze avond ijs opgelegd, zalf opgestreken en een ontstekingsremmer geslikt. Nu maar hopen dat het werkt en dat morgen mijn poot terug paraat is...Zoniet zal ik noodgedwongen een dag rust moeten inlassen.
Ik denk dat ik me dat letsel eergisteren heb gelapt door m,n schoen te vast aan te trekken. Ik voelde toen tegen de avond aan al een licht ongemak. We zullen er maar op vertrouwen dat tegen morgenochtend alles terug in orde is.
Sloppel en tot morgen.