vrijdag 4 april 2014

Dag 19: St. Remy - Chavanges ( 24,6 km. )

De dag zit er weer op. Het is bijna niet te geloven dat ik morgen al aan dag 20 begin. Voor zij die het zouden overwegen om nu te zeggen: " het zal rapper voorbij zijn dan gedacht..." riskeert het niét hé. Ik ken er namelijk ene van het geheim leger die dat wel zou durven, nietwaar Neroken?
Het was vandaag grotendeels langs GR paden te doen: immense akkers, prachtige loofwouden....ik heb het weer allemaal gezien en er met volle teugen van genoten. Dus je ziet het hé Els V, ik volg je goede raad op die je neerschreef op het kaartje dat ik van je kreeg.
Vandaag ( voor de tweede keer al ) een kudde reeën gezien van 7 stuks. En everzwijnen, een ganse bende inclusief kleintjes. De zaten wel in een stuk omheind bos, dus ik weet niet of dat meetelt als wild-spotten.
Rond de middag hield ik even halt aan een 15de eeuws kerkje waar ik een boke heb gegeten. Het stond in een dorpje waarvan ik de naam ben vergeten maar waar geen levende ziel was te bekennen.
Ik ben nu toegekomen in Chavanges, aan de gebouwen te zien ook weer iets héél oud. Ik slaap er terug in een woning die door de gemeente ter beschikking wordt gesteld, minder luxueus dan gisteren maar ik ben er niet minder blij om. Ik zit hier terug gans alleen.
Het is vrijdagavond, dus wat hebben we gegeten vanavond? Juist, een groot bord spaghetti, niet met een glaasje rode wijn zoals anders maar met een mega blik bier.
Met mijn voet is het, denk ik, stilletjesaan beter aan het worden. Hij staat nog steeds dikker dan zijn collega maar ik had er vandaag alleszins geen last van.
Tante Cris, bedankt voor de knuffel hé, hij is goed toegekomen.
Morgen trekken we verder en passeert ik het Lac Orient, weer zo'n mekka van de karpervissers. Ik denk dat ik er maar eens een kijkje ga nemen.
Aan iedereen die volgt de groeten en een dikke kus aan mijne sjoe a la maison. ( wiens spaghetti ik toch nog altijd liever eet dan wat ik hier heb bij elkaar geknosseld )