zondag 30 maart 2014

Dag 14: Bazancourt - Reims ( 23,2 km. )

Wat een dag vandaag! Wat aanvankelijk maar 18 km. zou worden werden er dik 5 meer. We liepen dus een flink eindje verkeerd. Vermoedelijk misten we in het begin al een afslag, zonder echt te weten waar.
Op een bepaald ogenblik zaten we middenin de velden en vonden we nergens geen tekens meer die de GR paden of de Via campaniensis aanduiden.
De gps werd er bijgehaald, en die vertelde me dat Reims in de tegenovergestelde richting lag dan die welke we uitliepen. Omdat we dan ook nog eens niet wisten hoe lang we al verkeerd liepen was teruggaan ook al niet direct een optie. Uiteindelijk heb ik de gps dan maar zelf de route laten berekenen naar Reims en dat deed hij zoals gevraagd. Alleen , de boeren maken er hier blijkbaar een sport van om de kleinere voetwegen, die wel degelijk op stafkaart zijn aangeduid, gewoon onder te ploegen.
Het werd dus een dag met veel draaien, keren, zoeken en twijfelen. Maar we zijn er toch geraakt.
We liepen een heel lang stuk over een oude Romeinse weg, werkelijk kaarsrecht. Die mannen kenden er toch wel iets van hoor! Ik heb het stuk gemarkeerd met een waypoint, dus sjoeke, één dees jaren passeren we hier eens met de detectie hé.
De kathedraal van Reims is echt indrukwekkend, véél groter dan ik me had voorgesteld. We werden er vriendelijk ontvangen door een dame die ons aan een slaapadres heeft geholpen.
Mijn voet heeft het al bij al nog zo slecht niet gedaan. Bij het vertrek leek er zelfs niets meer.aan de hand te zijn, maar na hooguit 8 km. begon de pijn opnieuw, en 5 minuten verder was die pijn niet meer te harden. Ik heb het even overwogen om op m'n Teva's verder te gaan, maar dat was door de aard van het terrein ook al geen optie. Uiteindelijk heb ik het middenstuk van de schoen volledig los gelaten en enkel het bovenste deel aangetrokken. Dat bleek de juiste oplossing want ik loop nu compleet zonder pijn. Ik blijf de komende dagen medicatie slikken en zalf strijken tot de ontsteking weg is. Ondertussen hoop ik m'n dagelijkse kilometers verder te kunnen afhaspelen.
Het komt allemaal dik in de sjakos!