donderdag 20 maart 2014

Dag 4: Villers - Mazy ( 19,7 km. )

Vandaag was een dag vol verrassingen en kleine wondertjes. Het was al 09.00 uur als we eindelijk vertrokken, en na amper een kilometer kwamen we aan de ruïnes van l'abbay de villers. Nu had ik die wel al gezien via google earth,  maar dat ze zo indrukwekkend waren had ik toch niet verwacht.  Vlug een paar foto's genomen en even binnen gewipt in een bijhorend toeristisch bureau. ik mocht daar m'n gsm en batterijen van de gps opladen en ondertussen kon ik in de tuin m'n boterhammen eten. Toen ik na anderhalf uur wou verder stappen was m'n verrassing groot wanneer ik plotseling oog in oog stond met een gepensioneerde collega van de PZ Ronse. Uiteraard moest er eerst wat worden bijgepraat.
In de loop van de dag begon de wind steeds harder te waaien, jammer genoeg op de kop. Bij momenten  liep ik net in een zandstorm!
De schelp op m'n rugzak wordt nu ook vaker herkend  en zorgt ervoor dat ik regelmatig wordt aangesproken. Ik kreeg op een plaats waar ik water ging vragen zelfs spontaan een frisse pint aangeboden. En ja hoor ze heeft gemaakt!
Even verderop stopte een auto en kreeg ik zelfs een slaapplaats aangeboden! Jammer, maar ze woonden in Onoz, en dat ligt net té ver van mijn route.
Rond 16.30 uur kwam ik voorbij een voetbalplein met kantine. Een vrouw was er net aan het opruimen. Mijn vraag om er te overnachten werd positief onthaald, dus deze nacht slapen we niet in de tent.
Ondertussen heb ik een deugddoende douche kunnen nemen en al wat kledij gewassen. Deze ging achteraf de droogkast in,  van goede service gesproken, de mensen zijn hier echt héél vriendelijk.
Tijd nu om een stukje te eten en daarna slapen. Morgen richting Namen.