donderdag 22 mei 2014

kleine rechtzetting

Ik heb in Sauveterre van de gelegenheid gebruik gemaakt om mijn oude Hanwags naar huis te versturen. Dus vrouwlief, wanneer er één dezer dagen een doos arriveert met de post: het is geen voorraad Franse kazen, maar wel degelijk mijn schoenen .
Ik ben vanuit Sauveterre nog verder gestapt tot in Osserain. Daardoor kwam de teller vandaag uit op 25,4 km.

Dag 67: Orthez - Sauveterre (21,9 km.)

We zijn terug in gang, maar ondertussen is er weer wat gebeurd ...
Ik ruimte gisteren mijn rugzak een beetje op en bekeek ook nog eens de zolen van mijn botinnen. Ik schrok er niet eens meer van toen ik zag dat de hielen nog maar eens aan het loslaten waren. Ik had er genoeg van. Ik had in Orthez al een sportwinkel opgemerkt en ging daarheen. Misschien raakte ik daar wel aan een paar nieuwe stappers. Ze hadden daar wel iets, maar niet wat ik zocht. Ik heb nogal brede poten, en het vinden van een schoen die mij echt goed past is dan ook niet simpel. De man in de winkel had echter heel goed nieuws voor mij: zowat anderhalve kilometer verder was een echte outdoor zaak, volgens hem zou ik daar zeker vinden wat ik zocht. Hij was zo vriendelijk om er eerst naar de telefoneren, en hij vertelde de andere winkel van mijn brede voeten. Ga er maar heen, zei hij me, wat jij nodig hebt ga je daar vinden. Vol goede moed daarheen dus, en inderdaad, ze wisten er reeds van mijn komst en hadden al een reeks modellen klaargezet. Het tweede paar dat ik paste was al meteen raak, zij pasten als gegoten. Zij voelden net aan als mijn oude vertrouwde Hanwags. Ik maakte van de gelegenheid gebruik om nog twee setjes rubberen tjoepkes te kopen voor mijn stokken, want ook die waren heel dringend aan vervanging toe.
Ik hield mijn nieuwe schoenen aan om terug te keren naar de refuge en ik had er een heel goed gevoel bij. Tegelijkertijd besefte ik dat ik weer eens ongelooflijk veel geluk had dat ik net hier vaststelde dat de oude schoenen het weer gingen begeven en dat ik hier dan ook nog eens kon geholpen worden ook. De outdoor zaak heet Sport 2000, echt een aanrader voor wie in deze buurt iets van stapgerief zou nodig hebben.
Voor de prijs moet je ook al niet vrezen: een PAK goedkoper dan bij ons, en dan heb ik het wel degelijk over dezelfde merken!
Ik draag voorlopig mijn oude schoenen nog mee. Ik was eerst van plan om ze weg te gooien maar heb toch beslist om ze met de post naar huis te sturen. Wanneer ze eens deftig herzoold worden kunnen ze nog voor een hele tijd dienst doen want voor de rest is er niets mis mee.
Ik ben ondertussen al sedert 13.00 uur aangekomen is Sauveterre. Een prachtig stuk in ideale omstandigheden. Ik kon mij op verschillende plaatsen vergapen aan de schoonheid van de Pyreneeën die steeds meer dichterbij komen. Dat merk je hier trouwens ook heel goed aan het terrein dat nu een pak ruiger is geworden. De speeltijd is nu wel voor een poosje voorbij, dit is nu het echte werk, flink klimmen en klauteren. Maar het gaat allemaal als vanzelf met de nieuwe schoenen en mijn scheen waarvan ik praktisch geen last meer heb. Ik zit nu te wachten op een terrasje tot het office du tourisme om 14.00 uur open gaat. Hopelijk kunnen ze mij voor deze nacht een slaapplaats vinden, maar daarover vertel ik morgen wel meer.