dinsdag 15 april 2014

Dag 30: St. Reverien - Prémery ( 17,2 km. )

Inderdaad, een wel heel korte etappe vandaag, maar daar is een goede reden voor. Ineens doorstappen naar Nevers zou het aantal kilometers op 47 gebracht hebben, en dat vond ik net een beetje teveel. Dus werd de etappe maar opgedeeld in twee stukken en sta ik hier vanavond op een camping. Ik hoef niet eens m'n tent recht te zetten want voor jou 2,5 euro kan ik hier in een caravan, speciaal voor pelgrims, slapen. Straks ga ik naar een carefour wat boodschappen doen zodat ik me voor vanavond wat te eten kan maken.
Over de dag zelf valt niet zoveel te vertellen. Afgezien van een mooi stuk langs een oude Romeinse weg liep het voornamelijk over asfalt. Het weer was echt uitstekend voor mij: een staalblauwe lucht in combinatie met een frisse noordenwind. Het is ondertussen al een tijdje geleden dat ik kon stappen zonder overvloedig te zweten.
Ik was al om 14.00 uur op m'n bestemming, dus tijd in overvloed om te douchen, wasje te doen, eten. Ik ben hier, net als gisteren, met Peter uit Nl. en Mark uit Duitsland, toffe gasten. Ik begrijp nu waarom Mark het zo langzaam doet: hij toonde ons gisteravond zijn knie, die ziet er echt niet uit. Hij had tijdens z'n carriere als motorcrosser een zwaar ongeval, met een totaal kapotte knie als gevolg.
Met mijn conditie zit het goed. Totaal geen last van mijn rug, enkel heel af en toe een beetje een dikke knie, maar dat gaat telkens weer weg met wat te rusten.
Voor de rest kan ik me geen betere tocht en omstandigheden wensen. het is waarschijnlijk een eeuwigheid geleden dat we zo'n prachtig voorjaar hadden. Wie het ook moge zijn die daarvoor zorgde: bij deze mijn welgemeende dank.
De wetenschap dat er thuis iemand is die me nauwgezet volgt en me graag ziet maakt het plaatje compleet.
Tot morgen beste vrienden en vriendinnen!