donderdag 3 april 2014

Dag 18: Couvrot - St. Remy en Bouzemont ( 22,2 km.)

Zacht getik van regendruppels op de tent deze morgen, het moest er ooit eens van komen, dat mooie weertje kon nu eenmaal niet blijven duren. Echt regenen kon je het nog niet noemen, de tent werd er zelfs niet nat van. Na wat getreuzel, ik had echt geen zin om op te staan, dan toch maar begonnen met inpakken. Eten zou ik later wel doen, dus m'n ontbijt bestond uit een Mars en een paar slokken overgebleven Cola... Niet echt ideaal, maar voor één keertje zal dat wel geen kwaad kunnen zeker?
Ik kwam al gauw toe in Vitry Le François, waar het traject naast het lateraalkanaal eindigde. Ik twijfelde daar om de GR te volgen of om door de stad te lopen ( om aan een tas koffie te geraken ) maar m'n twijfels werden weggenomen door een wandelend echtpaar dat langs de GR woonde en me uitnodigden op de koffie.
Voor de rest viel er maar weinig meer te beleven vandaag. Na het GR pad dat naast de Marne loopt volgde een levensgevaarlijk stuk langs een departementale waar een minderheid van de vrachtwagenchauffeurs er een sport van schijnt te maken om wandelaars in de berm te doen duiken. Die onnozele kwieten (normaal zou ik een andere term gebruiken...) schijnen niet te beseffen welke luchtverplaatsing zij veroorzaken. Ik moet al niet teveel weten van dat soort volk, en dat is er vandaag zeker niet op gebeterd. In alle eerlijkheid dien ik er bij te zeggen dat de overgrote meerderheid zich wél netjes gedroegen, en een eind uitweken en snelheid minderden als zij mij kruisten ( op wegen met verkeer, zonder gelijkgrondse berm of trottoir loop ik steeds links in de rijrichting ).
Gelukkig kwam aan die ellende uiteindelijk ook een einde en ging de rest van de dag langs rustiger wegen. Ik passeerde onder andere het Lac Du Der, bij hengelaars héél bekend voor zijn dikke karpers. Maar niet alleen dat, héél het gebied is één groot natuurreservaat, dus zeker een bezoek waart.
ik belandde uiteindelijk in het dorpje St.Remy, mét bakker en kruidenierszaak. Ik slaap hier gratis in een studio, speciaal voor pelgrims door de gemeente ter beschikking gesteld. Alles is erop en eraan, douche, wc, keukentje, potten en pannen ...en niet te vergeten een heerlijk zacht bed. Ik heb me hier een ferme eind saucissen gebakken met een paar tomaten en een goei punt bier. 't Is oorlog voor iedereen zeg ik altijd!
nu gaan we d'r nog eentje doempen en dan onder de wol.
Schol, en tot morgen!