dinsdag 27 mei 2014

Dag 72: Larrasoana - Cizur Menor ( 24,1 km.)

De zon was eindelijk nog eens in goede doen. Het werd een mooie warme dag en de kilometers vlogen voorbij alsof het meters waren. De sfeer is hier totaal anders dan in Frankrijk, meer uitgelaten zeg maar, meer rock and roll. Het is hier ook opvallend hoeveel jonge mensen de camino lopen. Een heel verschil met Frankrijk waar de gemiddelde leeftijd van de stappers toch wel een heel stuk hoger lag. Niettegenstaande er hier dus veel meer jonge mensen rondlopen blijft het allemaal heel rustig. Geen geroep of getier, iedereen geniet in alle stilte van al het moois, en dat is er hier in overvloed.
Je hoeft je hier ook geen zorgen te maken over proviand, want om de zoveel km. is er wel een winkeltje of kraampje dat louter en alleen overleeft door de camino. Het grote voordeel is dan nog dat het hier allemaal spotgoedkoop is. Ik hoef me dus niet langer te overladen met eten en drinken en dat maakt het lopen nog prettiger. Op veel plaatsen staat er koffie klaar voor de wandelaars, of staat er plotseling een man langsheen het pad waar je fruit of drank kunt bij kopen, allemaal heel mooi.
Ik kwam vandaag ook door de stad Pamplona, bekend vanwege zijn jaarlijkse stierenloop door de straten. Gelukkig was dat vandaag niet het geval en kon ik er volop genieten van de mooie gebouwen en sfeer. Ik had er mijn middagmaal in een soort van tappa bar: overheerlijk, veel en spotgoedkoop. Meer moet dat voor mij niet zijn. Ik maakte er ook kennis met een Spaanse collega. Die mannen dragen een prachtig uniform, inclusief een rode Baskische barret. De fotos volgen nog wel.  Ik besloot na Pamplona nog een vijftal km. door te stappen tot een volgende refugio en hier zit ik dus.
De refugio biedt plaats aan 50 mensen en momenteel zijn we hier met 35. Een bont gezelschap van alle denkbare nationaliteiten, waaronder een tiental Italianen die al voor de nodige pret hebben gezorgd.  Het is ondertussen alweer 22.00 uur geworden, hoog tijd dus om mijn bed op te gaan zoeken want morgen wacht weer een boeiende maar ook lange wandeling. Ik kijk er al naar uit.
Het ontbreekt me momenteel gewoon aan de tijd om alles uitgebreid en tot in detail te vertellen, dan zou ik elke avond een paar uur bezig zijn. Ik maak er later wel werk van.