maandag 17 maart 2014

Dag 1: Dendermonde - Schepdaal ( 30,3 km )


Ideaal stapweer vandaag, alhoewel: te warm mét jas en net niet warm genoeg om zonder te lopen. Het werd dus zweten vandaag.
Ik ben er ook al in geslaagd om een paar honderden meters verkeerd te lopen, maar dat hoort erbij zeker?
Het was stipt 08.00 uur wanneer ik thuis vertrok en omstreeks 11.00 uur had ik 15 kilometer verteerd, tijd dus voor een hapje. Rustig op een omgevallen boomstam midden een bos, wat kan een mens zich meer wensen?
En wat er verteld wordt klopt dus wel degelijk, ook al stap je alleen, je wordt constant aangesproken. Zo ook toen ik mijn boterhammetjes aan het eten was. Ik werd aangesproken door een man die me na 5 minuten een gans deel van z'n leven vertelde, als een mens soms denkt dat hij alle miserie van de wereld over zich heeft gekregen, het kan dus altijd nog veel erger, dat mocht ik dus tijdens dit gesprek vernemen.
De laatste vijf kilometer vandaag verliepen niet zo vlot, een hongerklopke denk ik. Ik was dan ook blij toen ik op mijn eindbestemming aankwam. Na een deugddoend bad voelde ik mij al veel beter. Jammer dat ik niet elke dag zal kunnen afsluiten in zulke luxe, het zal de komende dagen véél minder zijn denk ik.
Kenzo heeft het prima gedaan vandaag, hij heeft denk ik het dubbel aantal kilometers van mij gelopen. Morgen stappen we richting Halle en zal hij wat meer aangelijnd blijven. Ik vrees dat hij anders binnen een paar dagen tegen zijn limiet zal zitten.
Nog een paar fotootjes van vandaag:

 
 




Vertrokken!

de eerste stappen zijn gezet. Raar gevoel. Vanavond meer nieuws.