vrijdag 7 maart 2014

Goed om weten.

Afgelopen week stuurde ik een mailtje naar http://www.caminoconmiperro.com/index.html  een webpagina omtrent het stappen van de camino mét een hond.
Jammer genoeg is de website uitsluitend in het Spaans en versta ik er praktisch geen woord van. Vandaag kreeg ik antwoord in het Engels: wat ik al vreesde scheen waarheid, je mag in Spanje enkel met een hond op een trein op voorwaarde dat die niet meer dan 10 kilo weegt ( Kenzo weegt zowat het dubbele...)
Op een bus mag je al helemaal niet met een hond, zelfs niet met een mini-uitvoering. Via het mailtje kreeg ik echter héél goed nieuws. Er bestaat blijkbaar zoiets als een soort van carpooling genootschat: http://www.blablacar.com/ . Een testje leerde mij dat ik bijvoorbeeld de komende dagen zou kunnen rekenen op drie aangeboden ritten tussen Santiago en Pamplona voor ongeveer 50 euro! Dus dat probleem lijkt me ook alweer opgelost.
Gisteren nog een laatste bezoek aan de tandarts gebracht, mag dus ook van het to do lijstje worden geschrapt.
Ondertussen wordt de drang om te vertrekken wel héél groot, zeker nu met dat prima lenteweertje. Hopelijk blijft he zo nog een tijdje!