zaterdag 22 maart 2014

dag 6: Namen - Dinant ( 26 km. )

Het was alweer 09.30 uur toen ik deze morgen vertrok onder een bewolkte hemel. Naarmate de kilometers vorderden werd het alsmaar kouder en het duurde dan ook niet lang meer voor het begon te regenen. Dus de poncho terug bovengehaald en deze keer,  dankzij de veiligheidspelden, bleef alles netjes op z'n plaats zitten.
Het ganse parcours liep vandaag langs de Maas, hier moet ik zeker nog eens langskomen om te vissen. Rond de middag kwam ik aan een afdak waar ik eindelijk de kans kreeg om wat te schuilen en een stukje te eten. Ik had nog niet zo'n grote honger en hield het daarom bij een banaan. Dat heb ik me later op de dag, zo ongeveer de laatste vijf kilometer, weeral dik beklaagd want ik kreeg toen opnieuw een serieuze hongerklop.
Uiteindelijk iets voor vijf uur toegekomen in Dinant waar er eerst nog wat proviand werd ingeslagen voor morgen. Nadien was het maar een klein eindje meer tot aan de abdij waar ik vannacht slaap, samen met nog drie pelgrims uit Nederland en één uit Mere.
Ik vergeet nog bijna te vertellen dat ik gans de dag in het gezelschap heb gestapt van een echtpaar uit  Stekene:  Willy Leys, gepensioneerd collega die nog op het aik van Dendermonde heeft gezeten.
De wereld is toch echt wel heel klein!
o ja, ik heb vandaag m'n voeten even laten afkoelen in de Maas, was wel nog koud maar deed veel deugd.
Tot morgen,  ze zullen me weer niet moeten wiegen ...