zaterdag 5 april 2014

foto van de dag.

Dag 20: Chavanges - Amance ( 27,4 km. )

Ik ben aangekomen in de gite d'etappe van Amance, betalend deze keer maar voor 8 euro heb ik een zacht bed, alle kookfaciliteiten, douche, wasmachine, en zelfs een open haard die momenteel al gezellig aan het knetteren is. Voor die prijs en luxe denk ik er nog niet aan om m'n tent recht te zetten.
Over de dag zelf valt er weinig te vertellen. Stukjes GR , afgewisseld met stukken asfalt door slapende dorpjes. Het weer viel weer prima mee, net fris genoeg om flink te kunnen doorstappen.
Ook vandaag weer drie kartel reetjes opgemerkt. Die beestjes kunnen nogal een snelheid halen zeg!
Onder de middag ben ik een soort fritkot binnenstapt. De geur was me weer te sterk....
Een bord frites om u tegen te zeggen, salade en een steak hachee. Samen met een blik cola voor 10 euro. Maar we wisten al langer dat uit eten in Frankrijk goedkoper is dan in ons belgenlandje, trouwens de voeding in het algemeen ook.
Er is maar één probleem na zo'n gevulde maaltijd, de behorende vetten dragen niet direct bij tot een goede energievoorziening, en de laatste kilometers verliepen dan ook eerder moeizaam.
Waarom neemt nu iemand de beslissing om van thuis uiteindelijk naar Santiago te stappen? Bij mij moet je daar alleszins niet te veel achter zoeken. Ik stap nu eenmaal graag, liefts alleen als het gaat om langere afstanden. De natuur, er is niets mooiers.
Natuurlijk ook het avontuur en de ontelbare ontmoetingen met andere mensen. Ik ben mijn vrouw ontzettend dankbaar dat ik van haar de tocht mag maken want het is tenslotte toch niet zo evident om elkaar voor vier maanden achter te laten.