woensdag 26 maart 2014

Dag 10: Rocroi - Aubigny les pothees ( 22 km. )

Op de kop 22 kilometer, dat was de afstand voor vandaag.
Het had deze morgen weer flink gevroren maar
gedurende de dag was het schitterend weer, dus weer een ganse dag in t-shirt kunnen lopen. Morgen moet ik zeker m'n zonnehoedje opzetten want m'n knikker is al ferm aangebrand.
Toen we zo na een elftal km. halt hielden om een stukje te eten, op een bankje aan een woning, werden we door een oud vrouwtje binnen gevraagd voor een kop koffie mét koekjes. Het is onvoorstelbaar hoe vriendelijk de mensen hier allemaal zijn. De streek is hier heel dun bevolkt en de meesten zijn blij dat er iemand voorbij komt waarmee ze even een praatje kunnen slaan.
Ik vind het allemaal heel ontroerend.
We stappen nog altijd met een groepje van vijf: twee belgen en drie nederlanders, en er wordt nogal wat afgelachen hoor!
Qua overnachting is ook nu alles weer prima in orde: nette kamer, douche of ligbad, avondeten en ontbijt,... De kledij wordt gewassen en gedroogd, en dat alles voor 30 euro. Zolang het tijdens de nacht zo hard blijft vriezen blijft de tent dus nog even in de rugzak.
Voor de foto's moeten jullie nog even geduld hebben want dat is nogal lastig om te versturen met een telefoon. Ik zal wel proberen om er vanaf nu één of twee per dag op de blog te plaatsen.
Tot morgen met meer nieuws.

5 opmerkingen:

  1. Hey paken,
    Ik lees nu pas jouw blog van dag 1 tot nu ... ja wadde! Elke dag lijkt een echt avontuur te zijn, elke dag schrijf je dat het de mooiste was, elke dag babbels met vreemden en ex-collega's, elke dag talrijke kilometers...
    Jammer van Kenzo, maar zeker de juiste beslissing!
    Hou je goed, geniet met volle teugen en blog ze rustig verder :-)
    Groetjes,
    Liesbeth

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jaaaa Belgen en Nederlanders gaan goed samen! Weet ik alles van. Ik merk dat je er wel veel plezier aan beleeft, aan de tocht. Ga zo door, je bent al goed op weg.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Van De Winckel Lucien27 maart 2014 om 02:50

    Ferm hé Patrick, zoals ik al verteld heb genieten de mensen er daar van om een babbeltje te doen. We maken dat tijdens onze trip ook altijd mee behalve die ene keer, je weet wel, toen de Smis vertelde dat wij de 'tour des prisonniers' aan het rijden waren :-). Oei, ik zal de Smis maar niet vertellen dat ge in het gezelschap zijt van Hollanders of hij...
    Grtn van ons en tot...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dag paken,

    Zo fijn om van thuis uit je avontuur te kunnen volgen!
    Jammer dat Kenzo er niet meer bij is maar gelukkig ben je niet alleen.
    Super dat je overal zo goed ontvangen wordt!

    Ik blijf je volgen...geniet ervan en wees voorzichtig!

    Groetjes Els

    BeantwoordenVerwijderen