zondag 18 mei 2014

Dag 63: Roquefort - Mont De Morsan ( 30,2 km. )

Alweer een snikhete dag maar het parcours liep beter dan gisteren. 's morgens hing er nog wat mist, maar eens die weg was werd de oven flink opgestookt. Gelukkig kon ik praktisch de ganse dag onder de schaduw van de bomen lopen.
Zo rond de middag en na ongeveer 20 km. hield ik halt aan een graspleintje voor een kerk waar ik wat brood at. Nadien was het tijd voor een dutje. De laatste 10 km. gingen terug over een oude spoorwegbedding, deze keer echter geasfalteerd. Het is zondag en het was er dan ook behoorlijk druk van de fietsers. Er werd mij minstens 100 keer 'bon camino' toegeroepen. Wat kan ik verder nog vertellen? dat ik nog altijd in topvorm verkeer, mijn scheen is aan de beterhand ( kan bijna niet anders met wat ik allemaal al heb geslikt ) en de drang om 's morgens te vertrekken is er nog altijd. De voorbije dagen, zeker met deze langere etappes, stond ik telkens op om 06.00 uur om tegen 07.00 uur te kunnen vertrekken. Zo heb ik rond de middag de tijd om een langere rustpauze te nemen.
Gisteren liep ik voorbij de mijlpaal van de laatste 1000 km. Ik sta er zelf een beetje van verbaasd.

5 opmerkingen:

  1. Hé Pa ,

    respect man 1000 km , nog indrukwekkender als je de kaart bekijkt !
    Hou er de goesting in ; ik weet het is gezaag maar neem voldoende rust en geniet van de momenten. Het gaat alleen maar mooier , indrukwekkender , intenser worden. Hou nog wat goesting en energie over.
    En let op met die ontstekingsremmers; zijn vrij zwaar voor de maag met zeurende knagend hongerig gevoel.
    En der zal wel niet op iedere hoek een frietkot staan veronderstel ik....

    Keep the spirit alive !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hey patrick,
    hier ben ik ok nog eens .reeds een lange weg afgelegd,doe zo voort man ,heb alle respect voor je prestatie.das niet niks he zo ver stappen,maar let toch goed op voor je been ;niet te veel overbelasten he.
    groetjes en dikke kus,tante chris

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hey kozzeken,
    respect voor wat jij zoal onderneemt! Zowel Wilfried als ik , lezen met veel plezier jouw reisverhaal!
    Onlangs, op onze terugvlucht van Barcelona, werden we meegesleurd in het reisverhaal van de avontuurlijk, bruingebrande 30-er naast ons. Hij bleek over weinig bagage te beschikken en keek met pretoogjes de landing tegemoet. Hij vertelde over zijn pelgrimstocht :) naar Compostela, die hij dit jaar pas heeft kunnen vervolmaken, nadat hij vorig jaar had moeten halthouden omwille van slecht weer thv Bordeaux. Hij was de tocht opnieuw gestart waar hij vorig jaar geeindigd was. Fier liet hij ons zijn gestempelde pasjes zien, de eerste boekjes hadden reeds via de post hun weg nr huis gevonden. Ook hij vertelde van de vriendschappen onderweg, de hulpvaardigheid van de inwoners, steeds weer kapotte schoenzolen (uiteindelijk 3 paar nieuwe schoenen) en de drang om steeds weer verder te gaan, limieten te verleggen en 1 te zijn met de natuur en omgeving!
    Het leuke was dat we zijn verhaal voor een stuk ook in jouw blog konden terugvinden.......
    Hij heeft echter er bewust voor gekozen geen GSM mee te nemen, zijn kompas was zijn kompaan.
    Wij zijn bevoorrecht bijgevolg om hier jouw avonturen te kunnen volgen.
    Hou je haaks, verzorg je goed en als het even kan , GENIETEN maar .......
    groetjes van Lieve en Wilfried

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Maak er nog 1000 sprankelende kilometers van met oog voor alles rondom je heen, oog voor jezelf (rust!) en het thuisfront !! En wij lezen ondertussen met een gezonde nieuwsgierigheid en plezier verder ...

    Groetjes,
    Liesbeth D.C.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. kort en bondig:

    GOE BEZIG PA

    BeantwoordenVerwijderen