Pagina's

dinsdag 17 juni 2014

Dag 93: Rabanal del Camino - Ponferrada km( 33 km.)

De wekker liep af om 05.00 uur deze morgen, en om 05.30 uur begon ik eraan: een koninginnenetappe.....
Het ging al direct de hoogte in: van 1150 naar 1504 meter aan het cruz de ferro. De pelgrims worden verondersteld daar een steen(tje) achter te laten dat hun alledaagse lasten symboliseert. Ik legde het steentje dat ik kreeg van Lieve in Frankrijk bij de rest van de hoop en toen viel het me op dat het er muisstil was. Iedereen leek diep in gedachten verzonken aan deze mythische plek. Velen lieten er hun tranen de vrije loop. Ik bleef er nog wat rondhangen tot ik in de verte een aantal bekenden zag aankomen, toen besloot ik om verder te lopen, intieme momenten beleef je nu eenmaal liever alleen .
Na ongeveer 12 km. bereikte ik het hoogste punt van de dag: 1515 meter, en vanaf daar ging het tot Molinaseca continue omlaag tot 590 meter.  Zwaar terrein, een schroeiende zon, dus tijd voor wat aangepaste muziek: Led Zeppelin en Ted Nugent deden hun werk, kwestie van mezelf een beetje op te jutten. En het ging uitstekend: ik ging als een speer en kwam omstreeks 15.00 uur al op mijn eindbestemming, moe maar voldaan.
Ik zit nu in een bar naar de eerste wedstrijd van de rode duivels te kijken, 0 - 1 achter....het begint al goed. Als er één hollander morgen met mij durft te lachen klop ik erop!!!
Nog één opmerking: de etappe van vandaag stond geboekt als zwaar en bedroeg normaal 24 km. Ik breidde er 8 km. extra aan, speciaal voor mijn vrienden van het geheim leger én de sjampetter van Bostroe, maar in het bijzonder ook voor Nero, dat alles goed mag verlopen!!

3 opmerkingen:

  1. Toch goed afgelopen, hé met die Belgen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Pa ,

    NIET kloppen op nen oranjen.... Belgie heeft gewonnen !!

    Geniet nog verder

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Pa,
    Lekker voorbij het cruz de ferro. Genieten, nadenken en stappen met het einddoel in zicht.
    grtz,
    petrov

    BeantwoordenVerwijderen