Pagina's

dinsdag 10 juni 2014

Dag 86: Ledigos - Bercianos del real camino ( 27,3 km.)

De dagen vliegen gewoon voorbij. Ondanks de wat saaie omgeving van de voorbije dagen blijft het toch wel genieten. De kleine dorpjes waar ik nu langs loop hebben nog veel huizen die zijn opgetrokken uit leem, lijkt wel het Bokrijk van Spanje. Ik was op mijn bestemming rond 14.00 uur, en dan is het echt wel hoog tijd om binnen te kunnen kruipen want het wordt dan echt heel heet, zeker als de wind zoals vandaag verstek laat gaan.
Het is ondertussen een vast ritueel geworden na aankomst: douchen, kleren wassen en een kort dutje. Nadien op zoek naar een open wifi verbinding en mijn huiswerk (blog ) maken.
Ik liep vandaag ook door een stad, de naam ontglipt me, waar er morgen stierengevechten doorgaan. De straten waren reeds afgezet met een soort van forse metalen hekkens. De stieren worden dus eerst door de straten gejaagd vooraleer ze de arena in gaan. Ik ben blij dat ik het niet hoef mee te maken en hoop stiekem dat de stieren zelf óók wat slachtoffers kunnen maken. Misschien komt er op die manier ooit eens een einde aan dat idioot gedoe.
Op gebied van dierenbescherming telt de europese unie blijkbaar niet.....

1 opmerking:

  1. ja ze behandelen hun stieren zoals ze ook met hun honden doen

    BeantwoordenVerwijderen